Circus on tour

Circus on tour

Deze week kwam ik terecht op deze blog van Erika Van Tielen. Ik ben een fan van haar blog. Ik durf dat zeggen. Ook tegen haar:

Erika,

ik betrap mezelf erop dat ik hier te weinig kom de laatste tijd. Jouw persoonlijke blogberichten zijn altijd vanuit het hart geschreven en zo herkenbaar voor jonge ouders.Ik ben een fan!

Helaas ook dit verhaal. Wij trekken al 4 jaar rond met dit circus. Het startte met het moeilijk inslapen van meneertje nummer 1 en werd na 2 jaar feilloos overgenomen door meneertje nummer 2. Tijdens de eerste maanden van meneertje nummer 2 is meneertje nummer 1 op krachten gekomen. Zijn taak werd naar behoren overgenomen en zijn licht bleef enkele maanden uit ’s nachts. Zelfs wanneer zijn broer uren aan een stuk de straat bijeen zat te huilen en krijsen was hij niet wakker te krijgen.

Nu, 2 jaar later is inslapen bij Lenn geen probleem meer, Ferre moet iemand voelen (of toch de aanwezigheid). ’s Nachts lossen ze elkaar beter af dan verschillende aflossingsploegen op de Olympische Spelen. De pediater bracht de term “Sleeping Terrors” naar voor en het weinig hoopgevende bericht dat dit mogelijk tot 7 jaar kan blijven duren.

Het arsenaal aan trukjes en tips passeerde ondertussen de revue: 2 minuten-regel, 4 minuten-regel, laten huilen, bijzitten, bijliggen, woordelijk tot rust brengen, belonen met stickers, nachtlampjes, een pop met baarmoedergeluiden wanneer ze jonger waren, bachbloesems, osteopathie, mogelijk vergeet ik er nog enkele. Niks helpt tot op vandaag.

Met 4 in bed is bij ons geen ontspannend TV-programma, maar meer en meer de dagelijkse realiteit na 3u ’s nachts. We weten dat we dit beter niet doen, maar eerlijk, na 4 jaar dagelijks onderbroken nachten wil je soms gewoon slapen. Mijn haar komt dan ook recht wanneer deze opmerking gemaakt wordt door mensen die zeggen dat ze moe zijn nadat hun kindje enkele dagen niet goed geslapen heeft omdat het ziek is.

Ik volg jouw blogpost dus even met veel aandacht verder op.

O ja, alles komt goed hoor.

Wij zijn een uitzondering 😉

Advertenties

2 gedachtes over “Circus on tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s